Ishrana bazirana na namirnicama biljnog porekla nije samo moderna već i korisna. Ne samo što štitite okruženje, već i čuvate svoje zdravlje. Evo pet razloga zašto da vam obrok bude bez mesa:
Povećajte unos antioksidanata: Kada menjate mesne namirnice za biljne, vi zapravo menjate vašu dotadašnju ishranu, za ishranu sa hranljivim materijama koje jačaju vaš imunitet. Dokazano je to da pečurke imaju važnu ulogu u sprečavanju raka materice, borovnice mogu da smanje rizik od pojave srčanih problema, a brokoli aktivira glutation, poznat još kao majka svih atioksidanata.
Smanjite rizik: Doktor Mišel Greger, smatra da se konzumiranjem više mesa, značajno povećava rizik od raka debelog creva.
Volite vašu planetu: “Što manje mesa konzumirate, manje je i ugljen dioksida”, rekao je Tim Lang , profesor sa Univerziteta u Londonu. On tvrdi da crveno meso emituje karbon.
Povećajte enzime: Organizam zahteva veliku količinu enzima kako bi svario meso, što stvara veliki pritisak u ogranima za varenje. Ovo znači da ima manje slobodnih enzima koji naše telo čine “živim i zdravim”. Unošenjem više enzima takođe se smanjuje rizik od dobijanja raka.
Uzimajte alkalne namirnice: Nakon unošenja mesa, stvara se kiselina u organizmu, koja usled povećanja dovodi do problema sa nadimanjem, kilažom i hroničnim oboljenjima. Ali, ukoliko zaista volite meso, gledajte da ono bude organsko.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus