Ishrana bazirana na namirnicama biljnog porekla nije samo moderna već i korisna. Ne samo što štitite okruženje, već i čuvate svoje zdravlje. Evo pet razloga zašto da vam obrok bude bez mesa:

Povećajte unos antioksidanata: Kada menjate mesne namirnice za biljne, vi zapravo menjate vašu dotadašnju ishranu, za ishranu sa hranljivim materijama koje jačaju vaš imunitet. Dokazano je to da pečurke imaju važnu ulogu u sprečavanju raka materice, borovnice mogu da smanje rizik od pojave srčanih problema, a brokoli aktivira glutation, poznat još kao majka svih atioksidanata.

Smanjite rizik: Doktor Mišel Greger, smatra da se konzumiranjem više mesa, značajno  povećava rizik od raka debelog creva.

Volite vašu planetu: “Što manje mesa konzumirate, manje je i ugljen dioksida”, rekao je Tim Lang , profesor sa Univerziteta u Londonu. On tvrdi da crveno meso emituje karbon.

Povećajte enzime: Organizam zahteva veliku količinu enzima kako bi svario meso, što stvara veliki pritisak u ogranima za varenje. Ovo znači da ima manje slobodnih enzima koji naše telo čine “živim i zdravim”. Unošenjem više enzima takođe se smanjuje rizik od dobijanja raka.

Uzimajte alkalne namirnice: Nakon unošenja mesa, stvara se kiselina u organizmu, koja usled povećanja dovodi do problema sa nadimanjem, kilažom i hroničnim oboljenjima. Ali, ukoliko zaista volite meso, gledajte da ono bude organsko.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu