Jedan od omiljenih sastojaka vitaminskih smutija jeste kivi.
Međutim, mnogi ga izbegavaju zbog čišćenja jer može da oduzme mnogo vremena ako niste spretni u tome. Tako se došlo do postavljanja pitanja – da li se ovo voće može jesti kao jabuka? Da ga jednostavno operemo i odmah počnemo jesti zajedno sa korom, ne bi nam zaista oduzelo mnogo vremena. Odlučili smo da saznamo da li je to moguće.
Da li se kivi može jesti sa korom? Naravno. Koža kivija je u potpunosti jestiva i zajedno sa mesom voćke dodatno unosi nutrijente u organizam. Mnogi ga jedu tako jer je efikasnije i brže, a pored toga je i jedna studija otkrila da se u kori nalazi skoro duplo više vlakana nego u samom mesu.
Da li je ukusno? Dlačice na kori su slične kao kod breskvi. Što se tiče ukusa, ima isti kao i meso!
Kako se jede? Jednostavno ga operite i grizite kao i jabuku ili ceo plod ubacite u blender pri pravljenju smutija. Naravno, uvek uz pomoć krpe ili nožića možete ukloniti sitne dlačice – ako vam smetaju.
Sada znate odgovor, ali, da li ćete probati da pojedete ceo kivi sa korom?
Izvor: Ženski magazin
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem