Svi već znaju da je doručak najbitniji obrok dana, a u žurbi često stignete pojesti jedino bananu. Svima su nam mame govorile da ako ne stigneš pojesti nešto konkretno, pojedi barem bananu. Ali čini se da to voće ipak nije baš pogodno za doručak.
Nutricionisti navode da iako se banane čine kao savršena opcija za brzinski doručak, one to zapravo nisu. Ako se jedu same, banane nisu najbolja opcija jer u sebi sadrže čak 25 posto šećera i zato spadaju u umereno kisele namirnice.
Najbolji način je da započnete dan doručkom koji sagoreva masnoću i koji će vas takođe učiniti dovoljno energičnim da izdržite do sledećeg obroka.
Iako će vam banane dati kratki nalet energije, brzo ćete se osećati umorno i gladno. One su više stvorene za užinu nego za celoviti obrok jer same nisu dovoljne za doručak.
Taj osećaj umora i gladi nakon što pojedete bananu za doručak možete sprečiti tako što ćete uz bananu kombinovati hranu punu zdravih masnoća poput avokada ili začina.
Budući da banane pripadaju kiselim namirnica, tu kiselinu treba neutralizovati kako biste dobili samo dobre beneficije banana kao što su kalijum, vlakna i magnezijum, a ne šećer koji uzrokuje samo kratki nalet energije.
Šampinjoni punjeni orasima za posno slavsko predjelo
Krompir zapečen sa kobasicama i sirom
Zapečeni makaroni sa sirom i slaninom
Recept za svinjetinu sa sosom od senfa
Kako da napravite najhrskaviji karfiol