Sladoled je popularan i omiljeni desert mnogim osobama.

Smatra se desertom sa najmanje kalorija i nije opasan za naše telo i figuru. Ali, da li je tako?

Šta se dešava sa našim telom kada jedemo sladoled? Da li se može jesti svaki dan?

Prvo je neophodno znati sastav ovog ukusnog deserta. Sladoled je smrznuta voda ili mleko. Sorbet se priprema sa vodom, a mlečni sladoled sa kremom, mlekom ili jogurtom. Obe verzije deserta jednako su bezopasne za telo i vrlo ukusne.

Kalorična vrednost?

U stvari, razlika između sladoleda i sorbeta je samo u kaloričnom sadržaju. U 100 grama sladoleda ima prosečno 250 kalorija, a u sorbetu oko 100. Ali ne zaboravimo na aditive koji dodaju kalorije i mogu imati različite efekte na naše telo.

Kako sladoled utiče na figuru?

Važno je znati da uživanje u sladoledu jednom nedeljno neće pokvariti vaše planove za gubitak težine. Ali, voćni sladoled biće mnogo sigurniji za vaš struk.

Često smo zbunjeni natpisima sladoled "bez šećera" i "bez masti". Mnogi proizvođači sladoleda nude verzije „bez šećera“ ali umesto njega mnogi proizvođači koriste zamene koje sadrže još više kalorija.

Kao što smo već shvatili, sladoled ne uzrokuje mnogo štete organizmu, ali može izazvati nadimanje. Obično nadimanje osećaju osobe koje su netolerantne na laktozu, a jedu mlečni sladoled. Zato budite pažljivi i ne preterujte.

Dakle, sladoled je jedan od najukusnijih deserta koji neće naštetiti vašoj figuri. Ali, kao i sa ostalim namirnicama i sa sladoledom treba da budete umereni, kako biste izbegli nadimanje, alergije na mleko ili upale na koži (od štetnih aditiva koji mogu biti u sladoledu).

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: zenskimagazin.rs