Iako se smatraju jednom od najstarijih zdravih namirnica, bamije su u priličnoj meri zaboravljene.

Ako želite da isprobate blagotvorne efekte ovog povrća, izgnječite tri do četiri kašike kuvanih bamija, nanesite dobijenu pastu na očišćenu kožu lica, ostavite da odstoji pet minuta i potom isperite. Posle ovog jednostavnog tretmana vaš ten će za tren postati baršunasto nežan i gladak.

Zvanična istraživanja potvrdila su da redovno konzumiranje bamija smanjuje rizik od nastanka bubrežnih bolesti, posebno uzrokovanih dijabetesom. S obzirom na to da je prebogata dijetetskim vlaknima, pospešuje zdravlje debelog creva, ali i čitavog probavnog trakta. Osim toga, zahvaljujući vitaminu A doprinosi očuvanju zdravlja celokupne sluzokože ovih organa, kao i njihovo normalno funkcionisanje.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: Novosti