Čaše za vino su osnovna oprema kućnog bara. Korisne su za porodična slavlja, sastanke sa prijateljima i romantične večeri za dvoje.

Svaka vrsta vina zahteva različite čaše. U određenim čašama je prikladno poslužiti crno vino, u drugim - belo.

Čaše za crno vino

Crno vino je vrlo popularno tokom sastanaka i zabava. Savršeno naglašava svečanu atmosferu i odlično se slaže sa crvenim mesom, sirom, a u slatkoj verziji i sa desertima. U kojim čašama treba da poslužite crno vino? Za ovo piće su potrebne glomazne čaše sa velikim balonom i dugim nogama. Široka čaša osigurava veći kontakt vina sa vazduhom, što mu omogućava da razvije punu aromu.

Čaše za belo vino

Belo vino je lagano, sveže i osvežavajuće. Poslužuju se uz ribu, plodove mora, nežne sireve, salate i kao aperitiv. Lepo se slaže sa laganim desertima, npr. voćnim salatama ili sladoledom. Čaše za belo vino su tanke, sa uskim balonom i dugom nogom. Čaša se obično sužava prema gore, podsećajući na cvet lale. Manji prečnik posude, u poređenju sa čašama za crno vino, omogućava duže očuvanje arome belog vina.

Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: Ženski magazin