Sinonim za hranu s grila su namirnice poput pljeskavica, belog mesa kobasica ili eventualno šampinjona. Međutim, vaša trpeza može biti bogatija, stomaci puniji a vi oduševljeni i zdravijom hranom pripremljenom na grilu.
Ove namirnice su izuzetno ukusne ako se pripreme na ovaj način.
Kelj
Supernamirnica koja se nalazi na jelovniku zaljubljenika u zdravu hranu, može biti odličan ptilog kada se pripremi na roštilju.
Smokva
Jedna voćkica srednje veličine sadrži samo 30 kalorija i odličan je izvor vlakana i kalijuma. Ako ih samo malo ispečete na roštilju, postaće fino karamelizovane i mekane. Pre pripreme ih možete premazati medom i posuti sirom.
Pogledajte i Saveti za savršen roštilj
Zelena salata
Dosadila vam je klasična priprema zelene salate? Pripremite je na roštilju. Premažite oprane listove maslinovim uljem i pecite sa svake strane po dva minuta. Servirajte s omiljenim prelivom i začinite po želji.
Jabuke
Ovo voće nije pogodno samo za pripremu kompota ili za pečenje s orasima. Ukusnu osvežavajuću poslassticu možete dobiti i ako kriške jabuke prelijete mešavinom putera, cimeta i limuna i ispečete na grilu. Poslužite sa suvim grožđem i sladoledom.
Pogledajte i Pileća krilca sa roštilja
Leblebije
Ova ukusna namirnica pripremljena na grilu može biti odličan dodatak vegetarijanskim pljeskavicama ili ih možete poslužiti kao prilog uz glavno jelo. Leblebije operite i prosušite, pa ih uvaljajte u smesu maslinovog ulja, belog luka, soli i bibera. Poređajte ih na pleh za pečenje i pecite na roštilju dok ne dostignu željenu mekoću.
Banane
Ovo ukusno voće presecite po dužini i napunite komadićima čokolade. Uvijte bananu u aluminijumsku foliju i tako pecite na roštilju po pet minuta sa obe strane. Oduševićete se neobičnim ukusom omiljenog voća.
Pogledajte i 14 korisnih namena kore od banane
Avokado
Avokado je izuzetno bogat kalijumom, folnom kiselinom, vitaminom E, a prosečan plod sadrži oko 200 do 300 kalorija. Ovu namirnicu isecite, oljuštite i premažite mešavinom limunovog soka i maslinovog ulja i pecite oko 2-3 minuta.
Breskve
Evo odlične ideje za sočan, zdrav desert! Prepolovite breskve ili ih isecite na kriške, premažite puterom i limunom i ispecite na roštilju. Kao i jabuke, i breskve možete poslužiti sa orašastim ili suvim voćem i sladoledom.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem