Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovih 7 stvari morate imati u kuhinji

Ukoliko želite da vaša jela budu ukusna potrebno vam je nekoliko osnovnih pomagala.

  Izvor: Profimedia/Shutterstock

Pogledajte šta bi svaki amater morao da ima u svojoj kuhinji:

1. Kvalitetan tiganj

Uložite u dobar tiganj na kojem ćete moći da pržite jaja i odreske, pripremate rižoto, dinstate luk i izvodite niz drugih kulinarskih radnji. Važno je da bude reč o tiganju s dnom od teflona za koji se ne lepe namirnice, ili pak starinskom tiganju od livenog gvožđa.

2. Kuvarski nož 

Vrhunski kuvari imaju set kvalitetnih noževa s kojima mogu isfiletirati ribu, naseckati luk, razrezati robusno povrće i voće kao i meso u željene oblike. U moru izbora odaberite jedan „višenamenski“ nož od čelika s oštricom od otprilike 20 centimetara i stabilnom drškom koja će vam pomoći da sve obradite. 

3. Nožić za guljenje povrća

Kad je u pitanju nožić za guljenje povrća, dobro je uložiti u nešto kvalitetniji i konkretniji model. Imajte na umu da ćete tokom svog života oguliti mnogo krompira, šargarepi i drugog korenastog povrća, pa je umesto oštećenih prstiju bolje imati pouzdanog „partnera“ u tom zadatku.

Pogledajte i 8 kulinarskih trikova koje morate probati (VIDEO)

4. Rende 

Nabavite čvrsto i stabilno rende na kojem ćete jednako efikasno moći da izrendate šargarepu i kupus za salatu, limunsku koricu za kolač, ili parmezan za porciju vruće testenine. 

5. Hvataljke 

Mnogi izbegavaju da uključe ovaj važan deo aksesoara u kuhinjski ormarić s pomagalima. Hvataljke su odličan pomagač pri okretanju mesa na roštilju, ali i kad treba dohvatiti namirnicu koja je slučajno „skliznula“ iza šporeta.

6. Avan

Ako je taktika gnječenja hrane u vidu obrade bila dovoljno dobara za praljude, biće odgovarajuća i za vas. U avanu se prave najbolje povrćne paste i „tuku“ začini. Bez obzira da li preferirate drvo ili mramor, birajte veće modele s dovoljno prostora da se posvetite „obradi“ začinskog bilja. 

Pogledajte i Ovo ste čitavog života pogrešno čistili!

7. Drvena varjača 

Kakvo bi to kuvanje bilo bez mešanja? Drvena varjača je osnova svakog kuvarskog poduhvata. Idealna je za nežno sljubljivanje sastojaka u jednu sočnu celinu u kojoj će uživati sva čula i svi ukućani.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Izvor: Punkufer

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti