Naučnici tvrde da su uspeli da zaustave proizvodnju supstance u luku koja, pokrenuta sečenjem, tera suze na oči, piše AFP.
Grupa House Foods saopštila je da su glavicu luka "bombardovali" jonima i na taj način drastično redukovali nivo enzima koji dovodi do plakanja.
Pogledajte i Gordon Remzi: Kako pravilno da isečete luk (VIDEO)
Portparol kompanije rekao je da se za sada ne zna da li će firma komercijalizovati svoj luk. Stručnjaci ove japanske firme inače su dobitnici Ig Nobelove nagrade koja se dodeljuje za nehotično smešna dostignuća i to za otkriće biohemijskog procesa u crnom luku koji izaziva plač kod ljudi.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: b92.net
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus