Naučnici tvrde da su uspeli da zaustave proizvodnju supstance u luku koja, pokrenuta sečenjem, tera suze na oči, piše AFP.
Grupa House Foods saopštila je da su glavicu luka "bombardovali" jonima i na taj način drastično redukovali nivo enzima koji dovodi do plakanja.
Pogledajte i Gordon Remzi: Kako pravilno da isečete luk (VIDEO)
Portparol kompanije rekao je da se za sada ne zna da li će firma komercijalizovati svoj luk. Stručnjaci ove japanske firme inače su dobitnici Ig Nobelove nagrade koja se dodeljuje za nehotično smešna dostignuća i to za otkriće biohemijskog procesa u crnom luku koji izaziva plač kod ljudi.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: b92.net
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem