Lekari u Arkanzasu konačno su uspeli da reše misteriozno zdravstveno stanje 56-godišnjeg pacijenta, koji se u javio u bolnicu zbog slabosti, mučnine, umora i bolova po čitavom telu.

Naime, laboratorijski testovi pokazali su veoma visok nivo kalcijum oksalata, koji je glavni sastojak kamenja u bubregu, što ih je začudilo, budući da je muškarac tvrdio da nikada nije imao problema sa bubrezima, niti bilo ko u njegovoj porodici - prenosi Dejli mejl.

Pogledajte i 10 namirnica za zdrave bubrege

Međutim, kroz razgovor sa medicinskim osobljem, on je napomenuo da svakog dana popije oko 4 litra ledenog čaja! Na kraju je ustanovljeno da je to uzrok iznenadnog problema sa bubrezima, koji je bio toliko ozbiljan da je pacijent odmah prebačen na dijalizu.

"To je jedino logično objašnjenje za njegovo stanje", objasnio je je doktor Umbar Gafar i dodao da preveliko konzumiranje ovog napitka može izazvati i otkazivanje bubrega.

Svojom navikom 56-godišnji muškarac izazvao je vrlo ozbiljno zdravstveno stanje, a lekari su konstatovali da je šteta nepopravljiva i da će do kraja života morati da ide na dijalizu.

Pogledajte i Čaj od korena maslačka - štiti jetru i bubrege, eliminiše nadutost i zatvor

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Izvor: stil.kurir.rs