Punjeni paradajz, u sosu ili u čorbi - mnogo je načina da uživate u jelima s rajskim voćem

Leto je idealno vreme da svoju trpezu obogatite jelima s paradajzom, jer ga u ovom periodu ima u izobilju.
Paradajz je bogat vitaminom A i štiti organizam od pojave kancera ako se redovno konzumira.
Bogat je kiselinama koje pomažu kod reume, poboljšava rad srca, reguliše probavu i snižava krvni pritisak.
Koristi se u pripremi salata, umaka, sendviča, sokova, a industrijski se prerađuje u paste, koncentrate, sosove,..
Pogledajte naš izbor 5 recepata za jela sa paradajzom.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Paradajz čorba
Odlično ide uz fokaću ili kao predjelo specijalitetima italijanske kuhinje.
Ćufte sa paradajz sosom i testeninom
Pikantne ćufte prelivene su paradajz sosom i poslužene uz pastu.
Punjene paprike u sosu od paradajza
Ukusne paprike u pikantnom sosu od paradajza i bosiljka.
Rižoto s paradajzom
Posebnu notu rižotu daju sočan paradajz i mocarela.
Zapečeni karfiol sa paradajzom
Ukusno jelo iz rerne bogatog ukusa.
Kreolski punjeni paradajz
Sočna rajska biljka punjena piletinom, šunkom i začinima, obećava pravi gurmanski užitak.