Leto je idealno vreme da svoju trpezu obogatite jelima s paradajzom, jer ga u ovom periodu ima u izobilju.
Paradajz je bogat vitaminom A i štiti organizam od pojave kancera ako se redovno konzumira.
Bogat je kiselinama koje pomažu kod reume, poboljšava rad srca, reguliše probavu i snižava krvni pritisak.
Koristi se u pripremi salata, umaka, sendviča, sokova, a industrijski se prerađuje u paste, koncentrate, sosove,..
Pogledajte naš izbor 5 recepata za jela sa paradajzom.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Odlično ide uz fokaću ili kao predjelo specijalitetima italijanske kuhinje.
Pikantne ćufte prelivene su paradajz sosom i poslužene uz pastu.
Ukusne paprike u pikantnom sosu od paradajza i bosiljka.
Posebnu notu rižotu daju sočan paradajz i mocarela.
Ukusno jelo iz rerne bogatog ukusa.
Sočna rajska biljka punjena piletinom, šunkom i začinima, obećava pravi gurmanski užitak.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus