1. Oprati paprike, očistiti ih i odseći peteljke. Zatim izvaditi semenke.
2. Za nadev, oljuštiti beli i crni luk i iseći na kockice. Očistiti peršun, oprati, osušiti i iseckati. Sve to pomešati sa mlevenim mesom, posoliti i dodati biber. Dodati jaje i prezle. Rernu zagrejati na 200 stepeni. Napuniti paprike nadevom sa mlevenim mesom, a onda ih naređati zbijene jednu do druge i u podmazanom plehu peći oko 15 minuta.
3. Kod pripreme sosa, oljuštiti dve glavice crnog luka, oprati paradajz i iseći na kocke. Očistiti i oprati bosiljak i ostaviti da se osuši. Odvojiti listiće bosiljka, a jedan deo bosiljka iscepkati na listiće. Zagrejati ulje u loncu i dinstati luk i paradajz. Dodati supu, so, biber i bosiljak, poklopiti i kuvati 15 minuta.
4. Ovako spremljene paprike preliti sosom. Povrće kuvati sledećih 25 minuta. Zatim servirati sa kiselom pavlakom i bosiljkom.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus