1. Oprati paprike, očistiti ih i odseći peteljke. Zatim izvaditi semenke.
2. Za nadev, oljuštiti beli i crni luk i iseći na kockice. Očistiti peršun, oprati, osušiti i iseckati. Sve to pomešati sa mlevenim mesom, posoliti i dodati biber. Dodati jaje i prezle. Rernu zagrejati na 200 stepeni. Napuniti paprike nadevom sa mlevenim mesom, a onda ih naređati zbijene jednu do druge i u podmazanom plehu peći oko 15 minuta.
3. Kod pripreme sosa, oljuštiti dve glavice crnog luka, oprati paradajz i iseći na kocke. Očistiti i oprati bosiljak i ostaviti da se osuši. Odvojiti listiće bosiljka, a jedan deo bosiljka iscepkati na listiće. Zagrejati ulje u loncu i dinstati luk i paradajz. Dodati supu, so, biber i bosiljak, poklopiti i kuvati 15 minuta.
4. Ovako spremljene paprike preliti sosom. Povrće kuvati sledećih 25 minuta. Zatim servirati sa kiselom pavlakom i bosiljkom.
Original šampita koju će deca obožavati
Jednostavan čizkejk sa bundevom
Kako da kod kuće napravite medovaču
Recept za rižoto sa graškom
Domaće lazanje po italijanskom receptu