1. Oprati paprike, očistiti ih i odseći peteljke. Zatim izvaditi semenke.


Sastojci:

8–12 paprika šilja
2 glavice crnog luka
čen belog luka
vezica peršuna
400 g jagnjećeg ili telećeg mlevenog mesa
so
biber
jaje
2 kašike prezli
800 g paradajza
2 kašike ulja
250 ml instant ili domaće supe
4 kašičice kisele pavlake

2. Za nadev, oljuštiti beli i crni luk i iseći na kockice. Očistiti peršun, oprati, osušiti i iseckati. Sve to pomešati sa mlevenim mesom, posoliti i dodati biber. Dodati jaje i prezle. Rernu zagrejati na 200 stepeni. Napuniti paprike nadevom sa mlevenim mesom, a onda ih naređati zbijene jednu do druge i u podmazanom plehu peći oko 15 minuta.

3. Kod pripreme sosa, oljuštiti dve glavice crnog luka, oprati paradajz i iseći na kocke. Očistiti i oprati bosiljak i ostaviti da se osuši. Odvojiti listiće bosiljka, a jedan deo bosiljka iscepkati na listiće. Zagrejati ulje u loncu i dinstati luk i paradajz. Dodati supu, so, biber i bosiljak, poklopiti i kuvati 15 minuta.

4. Ovako spremljene paprike preliti sosom. Povrće kuvati sledećih 25 minuta. Zatim servirati sa kiselom pavlakom i bosiljkom.