1.    Prepolovite paradajz i pažljivo izvadite unutrašnji sadržaj koji ćete usitniti.


Sastojci:

5-6 paradajza
120 g belog pilećeg mesa
120 g šunke
1 crni luk
1 čen belog luka
25 g putera
70 g prezli
Ulje, peršun, majčina dušica, lovorov list, so, biber

2.    Iseckajte sitno pileće meso i šunku.

3.    Zagrejte ulje u tiganju, a  zatim dodajte naseckan crni i beli luk i pržite dok ne porumeni.

4.    Dodajte piletinu, šunku i začine, a kada se meso isprži dodajte i usitnjenu sredinu paradajza i prezle.

5.    Kada se sastojci dovoljno isprže i sjedine, sklonite sa vatre i sačekajte da se malo ohlade.

6.    Paradajz punite filom, prekrijte prezlama i puterom, po želji možete i narendati kačkavalj.

7.    Pecite u rerni na temperaturi od 180 stepeni oko 30 minuta.