1. Preliti paradajz vrelom vodom, oljuštiti ga i očistiti od semenki, pa iseckati. Iseći i luk i sušeni paradajz, pa zajedno prodinstati na 20 g maslaca. Dodati pirinač i prodinstati. Naliti vinom i ukuvati uz neprestano mešanje.


Sastojci:

800 g paradajza
luk
50 g sušenog paradajza u ulju
60 g maslaca
200 g pirinča
125 ml belog vina
litar supe od kocke
100 g rendanog parmezana
so, biber
šećer
125 g mocarele
veza bosiljka

2. Dodavati supu, po jednu kutlaču, ali uvek sačekati da prethodna količina ispari. Kuvati uz mešanje oko 25 minuta na slaboj vatri. Izrendati parmezan i umešati u rižoto zajedno sa 40 g maslaca. Posoliti, pobiberiti i dodati malo šećera.

3. Iseckati mocarelu, pa izmešati s kockicama paradajza i bosiljkom. Umešati u rižoto i servirati.