Shvatili ste da je jelo previše slano i sada vas već obuzima panika - da li je ono za bacanje? Nije, naravno. Ovi trikovi će vam pomoći da i presoljeno jelo bude ukusno i oduševi ukućane i goste.
Dodajte vode
Jedan od najlakših načina da spasite presoljeno variveo je da dodate još vode i produžite vreme kuvanja. Može se desiti da jelo zbog toga ima blaži ukus, ali dodajte još začina i vratite harmoniju aromi.
Pogledajte i 5 trikova za dobru supu
Kiselina kao maska
Sok od limuna, sirće, bez obzira koja kiselina je u pitanju biće vam od velike pomoći. Dodatkom limunovog soka ili sirćeta zamaskiraćete preterano slan ukus jela. Nemojte smo preterati kako jelo ne bi bilo previše kiselo.
Pročitajte i Svemoćno sirće - 10 neuobičajenih namena
Potapanje
Kupili ste meso koje je preslano? Jednostavgo ga potopite u vodu i ostavite tako nekoliko sati. Višak soli više neće biti glavna karakteristika pikantnog obroka s mesom.
Pogledajte i 6 grešaka u pripremi svinjskih krmenadli
Skrob kao pomoć
Dodatkom skrobnih namirnica ćete ublažiti preslan i prezačinjen ukus supa i variva. Dodajte ceo krompir jelu i one će upiti i razblažiti so.
Pročitajte i Kuvate pirinač ili testeninu? Ne bacajte vodu!
Dodajte kremastu teksturu
Dodatkom kremaste namirnice može se promeniti percepcija ukusa jela i ono će se učiniti blažim. Preslanoj piletini jednostavno dodajte opavlaku. Ako pavlaku za kuvanje stavite u preslan sos od paradajza dobićete finiji ukus.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus