Proces mršavljenja podrazumeva da radite jednu od dve stvari: unosite manje kalorija ili sagorevate više.  Svi uspešni programi podrazumevaju da se unos kalorija smanjuje, tako da istraživanje pokazuje da osamdeset procenata uspešnog mršavljenja podrazumeva smanjivanje unosa  kalorija.  

Predstavljamo vam 5 namirnica koje imaju skoro nula kalorija, a veoma su zdrave.

Špargla

Špargla sadrži kalijum, proteine, folnu kiselinu i vlakna. Nekoliko štapićašpargle je odličan dodatak svakom obroku, a sadrži samo 1 kaloriju na 5 centimetara ove biljke. 

Pogledajte i Zbog čega treba jesti špargle

Celer

Celer sadrži dosta vode koja sprečava vaše telo da dehidrira, a dvaštapića ovog povrća sadrže samo 15 kalorija.

Štapići celera mogu biti odlična užina ili sjajan dodatak salatama, supama i sosovima. 

Pročitajte i Magičan celer: Čistač organizma i jak afrodizijak

Karfiol

Karfiol je još jedna namirnica koja se može koristiti kao užina, a sadrži malo kalorija. Jedna cvetić karfiola ima samo 3 kalorije. 

Pogledajte i Zapečen karfiol sa kačkavaljem

Kelj

Konzumiranje kelja je još jedan odličan način da u svoj organizam unesete velike količine vitamina A i C, tako da ovako moćno povrće ne bi trebalo izbegavati. Jedna šolja sirovog seckanog kelja sadrži samo 34 kalorije. Kelj se takođe može koristiti kao odličan dodatak svakoj salati, a možete ga jesti i sirovog. 

Pročitajte i Kelj u službi lepote

Krastavac

Krastavac se nalazi u ovoj grupi pošto šolja seckanog krastavca sadrži samo 16 kalorija. Ovo može biti sjajna užina, jer se krastavac veoma brzo priprema, a ukoliko u salatu dodate malo soli i bibera dobićete veoma zanimljiv ukus. Takođe, krastavac možete pripremati i sa jabukovim sirćem. 

Pogledajte i Kako da brzo ukiselite kupus

Kupus

Kupus se smatra superhranom. Ima veoma malo kalorija i dosta vlakana, a studije pokazuju da ovo povrće može da spreči bolesti srca i rak. Jedan veliki list kupusa sadrži samo 4 kalorije.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa