Ako ste rođeni na području Balkana, pite, gibanice, burek jednostavno morate voleti. Svi imamo svoj posebni recept za pripremu ovih delicija, a evo jednog malo drugačijeg recepta za burek s mesom.
Potrebni sastojci:
500 g kora za pitu
Za nadev
500 g mlevenog mesa
250 ml paradajz sosa
150 g crvenog luka
60 ml ulja
1 kašičica soli i bibera
Za preliv
4 jaja
1 šolja grčkog jogurta
200 ml kisele vode
50 ml ulja
½ kašičice soli
Pogledajte i Kako da napravite sočne ćevape
Za početak pripremite nadev. U tiganju na zagrejanom ulju dinstajte sitno naseckan crveni luk, dodajte mleveno meso, začinite, sipajte paradajz sos i kuvajte 20 minuta na laganoj vatri.
Kore za pitu izrežite tako da budu jednakih dimenzija kao tepsija u kojoj ćete pitu peći. Tepsiju namastite. Na dno tepsije stavite tri kore, a preko kora stavite dve kašike nadeva, preko nadeva ponovno stavite tri kore pa ponavljajte postupak dok ne potrošite materijal. Završite sa korama.
U posudi izmešajte jaja, ulje, so, jogurt i kiselu vodu.
Oštrim nožem, burek isecite na jednake kvadrate pa sve prelijte pripremljenim prelivom. Ostavite 15 minuta da kore upiju preliv. Pecite 40 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni C.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: lifepressmagazin.com
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem