Bosiljak, mažuran i kadulja obožavaju sunce, pa u jesenjim i zimskim mesecima bolje odabrati sadnju i uzgoj onih začina koje mogu preživeti na hladnijem, tamnijem i senovitom mestu.
Korijander i peršun vole hladnije temperature, a "preživeće" celu zimu bez obzira da li ste teglicu stavili na prozor koji gleda na istok ili zapad. Takođe, ovi začini preferiraju rast u suvljem tlu pa im ne treba mnogo vode.
Imajte na umu da voda na senovitim mestima sporije isparuje nego na suncu, pa svakako proverite vlažnost tla pre nego što ih povremeno zalijete. Od prevelike količine vlage korijander i peršun će omlitaviti i propasti.
Pogledajte i 5 saveta za uzgajanje začina u kuhinji
Nana je još jedna izdržljiva biljka kojoj treba malo svetlosti, a uspeva i u najtežim uslovima. Stavite je u saksiju za cveće i redovno zalivajte kako biste postigli maksimalne rezultate. Ovaj začin brzo raste pa ga je potrebno podrezati jednom u nekoliko nedelja.
Savet plus:
U pravim uslovima i vlašac će rasti tokom cele godine. Njegovom cevastom lišću potrebno je nekoliko sati sunca svaki dan, ali i vlažno tlo.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom