Isprobajte gurmanski prebranac prema receptu slavnog kuvara.

Pravi veliki kuvari moraju da kreiraju svoj lični recept za prebranac, pa ni slavni Džejmi Oliver nije odoleo izazovu, piše sajt Lisa.
Potrebno je:
500 g poluobarenog crvenog pasulja
500 g sočiva
2 glavice luka
4 čena belog luka
1 struk praziluka, srednje veličine
1 sveža crvena paprika
2 kašike maslinovog ulja
2 kašičice mlevenog kumina
2 kašičice mlevenog korijandera
2 kašičice dimljene paprike
1 kašičica mlevenog cimeta
2 kašičice sušenog origana
1 morski oraščić, narendan
2 kašike paradajz-pirea
500 g konzerviranog paradajza (pelata)
1,2 l proceđene supe od povrća
Pogledajte i Džejmi Oliver: 14 namirnica za dug život
Iseckajte luk, beli luk, praziluk i papriku i propržite na malo ulja oko pet minuta, pa kad povrće omekša dodajte začine. Ako je potrebno, dodajte i malo vode da se začini puste mirise, pa dodajte paradajz pire i kuvajte još par minuta.
Dodajte sočivo, pasulj i iseckani paradajz, pa nalijte supom. Kad provri, stišajte i ostavite da se krčka oko sat vremena, mešajući na 15-20 minuta. Gotovo je kad uvri višak tečnosti, a tada možete i dodati začine po ukusu.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa