Nakon što isprobate ovaj recept, možete eksperimentisati s raznim dodacima i na čokoladu dodati još smrvljenih orašastih plodova ili mrvica. 

Sastojci:

150 g lešnika

250 g čokoladnog krema

80 g napolitanki

180 g čokolade

Pogledajte i 6 recepata za čokoladne bombice

Priprema:

Ispecite lešnike u rerni. Stavite ih u kesu za zamrzavanje i istucite ih tučkom za meso. Odmah nakon toga napolitanke sitno naseckajte i usitnite rukama.

Uzmite posudu u kojoj ćete pomešati lešnike, usitnjene napolitanke i čokoladni krem. Sve to zajedno promešajte kako bi se krem rasporedio ravnomerno unutar mase. Nakon što to uradite, smesu stavite u frižider na dva sata kako bi se povezala.

Pogledajte i recept Domaća nutela

Dok je smesa u frižideru, otopite čokoladu na pari. 

Kada izvadite smesu iz frižidera, počnite sa oblikovanjem malih kuglica i umačite ih u otopljenu čokoladu koju takođe pre toga morate malo da rashladite.

Kad napravite kuglice stavite ih na pek parir kako bi se ocedio višak čokolade.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Izvor: Punkufer