Evo nekoliko stvari koje treba da znate kako biste izvukli ono najbolje iz ovog začina.
1. Koristite svoj osećaj za odabir korena đumbira
Kada znate šta tražite biće vam lakše da odaberete idealan đumbir. Birajte onaj sa tankom, sjajnom kožom, za punoću ukusa vašim jelima.
Pogledajte i Evo kada bi trebalo da izbegavate đumbir
2. Čuvajte đumbir u plastičnim kesama ili u posebnoj fioci u frižideru
Postoji nekoliko načina da sačuvate svežinu celog neoljuštenog đumbira. Ali kada ga redovno koriste, čuvajte ga u plastičnim kesama unutar fioke frižidera.
3. Izrendajte svež đumbir i ostavite u zamrzivač, tako da vam uvek bude pri ruci
Ne samo da je ovo način da održite svežinu đumbira, već će vam i uštedeti vreme kod pripreme napitaka, sosova, jela.
Pogledajte i 11 impresivnih činjenica o đumbiru
4. Koristite toplotu da manipuliše ukusom đumbira
Prisustvo ili odsustvo toplotnih uticaja može da utiče na ukus đumbira. Sirov đumbir daje svež i ljutkast ukus. Posle kuvanja, đumbir postaje zreliji, pa čak i sladak.
5. Šta god da radite ne bacajte koru
Sledeći put kada oljuštite đumbir, ne žurite da bacite njegovu koru. Postoje neki pametni načini da je iskoristite. Koristite je kada na pari kuvate povrće ili ribu, ili pokušajte da ih dodate u marinadu.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus