Evo nekoliko stvari koje treba da znate kako biste izvukli ono najbolje iz ovog začina.
1. Koristite svoj osećaj za odabir korena đumbira
Kada znate šta tražite biće vam lakše da odaberete idealan đumbir. Birajte onaj sa tankom, sjajnom kožom, za punoću ukusa vašim jelima.
Pogledajte i Evo kada bi trebalo da izbegavate đumbir
2. Čuvajte đumbir u plastičnim kesama ili u posebnoj fioci u frižideru
Postoji nekoliko načina da sačuvate svežinu celog neoljuštenog đumbira. Ali kada ga redovno koriste, čuvajte ga u plastičnim kesama unutar fioke frižidera.
3. Izrendajte svež đumbir i ostavite u zamrzivač, tako da vam uvek bude pri ruci
Ne samo da je ovo način da održite svežinu đumbira, već će vam i uštedeti vreme kod pripreme napitaka, sosova, jela.
Pogledajte i 11 impresivnih činjenica o đumbiru
4. Koristite toplotu da manipuliše ukusom đumbira
Prisustvo ili odsustvo toplotnih uticaja može da utiče na ukus đumbira. Sirov đumbir daje svež i ljutkast ukus. Posle kuvanja, đumbir postaje zreliji, pa čak i sladak.
5. Šta god da radite ne bacajte koru
Sledeći put kada oljuštite đumbir, ne žurite da bacite njegovu koru. Postoje neki pametni načini da je iskoristite. Koristite je kada na pari kuvate povrće ili ribu, ili pokušajte da ih dodate u marinadu.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom