Evo nekoliko stvari koje treba da znate kako biste izvukli ono najbolje iz ovog začina.

1. Koristite svoj osećaj za odabir korena đumbira

Kada znate šta tražite biće vam lakše da odaberete idealan đumbir. Birajte onaj sa tankom, sjajnom kožom, za punoću ukusa vašim jelima.

Pogledajte i Evo kada bi trebalo da izbegavate đumbir

2. Čuvajte đumbir u plastičnim kesama ili u posebnoj fioci u frižideru

Postoji nekoliko načina da sačuvate svežinu celog neoljuštenog đumbira. Ali kada ga redovno koriste, čuvajte ga u plastičnim kesama unutar fioke frižidera.

3. Izrendajte svež đumbir i ostavite u zamrzivač, tako da vam uvek bude pri ruci

Ne samo da je ovo način da održite svežinu đumbira, već će vam i uštedeti vreme kod pripreme napitaka, sosova, jela.

Pogledajte i 11 impresivnih činjenica o đumbiru

4. Koristite toplotu da manipuliše ukusom đumbira

Prisustvo ili odsustvo toplotnih uticaja može da utiče na ukus đumbira. Sirov đumbir daje svež i ljutkast ukus. Posle kuvanja, đumbir postaje zreliji, pa čak i sladak.

5. Šta god da radite ne bacajte koru

Sledeći put kada oljuštite đumbir, ne žurite da bacite njegovu koru. Postoje neki pametni načini da je iskoristite. Koristite je kada na pari kuvate povrće ili ribu, ili pokušajte da ih dodate u marinadu.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa