Đumbir se uglavnom koristi u kulinarstvu kada želimo jelima da damo posebnu egzotičnu aromu. Međutim, ova biljka ima i izuzetna lekovita svojstva. Evo nekoliko karakteristika đumbira.
1. Održava normalnu cirkulaciju krvi
2. Ublažava mučninu nastalu tokom putovanja
3. Poboljšava apsorpciju hranljivih sastojaka
4. Deluje preventivno na prehladu i grip
5. Ublažava stomačne probleme
6. Deluje preventivno na razvoj raka debelog creva
7. Ublažava bol i upalne procese
8. Deluje umirujuće na bolove i nadražaje usled respiratornih infekcija
9. Koristi se u lečenju raka jajnika
10. Ojačava imunitet
11. Koristan je saveznik u borbi protiv jutarnjih mučniina.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus