Đumbir se uglavnom koristi u kulinarstvu kada želimo jelima da damo posebnu egzotičnu aromu. Međutim, ova biljka ima i izuzetna lekovita svojstva. Evo nekoliko karakteristika đumbira.
1. Održava normalnu cirkulaciju krvi
2. Ublažava mučninu nastalu tokom putovanja
3. Poboljšava apsorpciju hranljivih sastojaka
4. Deluje preventivno na prehladu i grip
5. Ublažava stomačne probleme
6. Deluje preventivno na razvoj raka debelog creva
7. Ublažava bol i upalne procese
8. Deluje umirujuće na bolove i nadražaje usled respiratornih infekcija
9. Koristi se u lečenju raka jajnika
10. Ojačava imunitet
11. Koristan je saveznik u borbi protiv jutarnjih mučniina.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem