Doručak se s razlogom naziva najvažnijim obrokom u danu. Potreban nam je kako bismo u organizam uneli važne nutrijente i energiju zahvaljujući kojoj ćemo zatim uspešno obavljati svoj posao ili druge obaveze.
Pogledajte i Ovo su najčešće greške u pripremanju kafe
Zbog toga bi doručak trebalo da bude sastavljen od kvalitetnih namirnica s visokom nutritivnom vrednosti. Postoje i namirnice koje bi trebalo izbegavati. Tačnije, radi se o jednoj koja je za mnoge nezaobilazan deo doručka – kafi.
Naime, kafa tj. kofein prirodno i privremeno suzbija apetit i smanjuje želju za hranom zbog čega vole da je konzumiraju osobe koje su na dijeti. Međutim, stručnjaci smatraju da nas ništa ne bi smelo ometati u pravilnom doručku jer je on ključan za našu energiju u prvoj polovini dana.
Pogledajte i Ovaj jutarnji ritual stvara salo na stomaku
To je još jedan od razloga zbog čega kafu ne bismo smeli da konzumiramo na prazan želudac ili tokom doručka jer na taj način utičemo na svoju prirodnu potrebu za hranom.
Savet stručnjaka je jednostavan – pokušajte kafu da izbacite iz doručka i popijte je nakon što se najedete.
Mekani crno-beli rolat
Jednostavna pita sa kupusom
Lagane lazanje sa bundevom i sirom
Salata od šampinjona sa dresingom od maslinovog ulja i belog luka
Rolat sa krem sirom i paradajzom