Pripremate se za venčanje, rođendan ili neku drugu proslavu, a želite ponovo da se uvučete u svoju najdražu haljinu ili pantalone? Ako želite da obučete odeću koja vam je tesna, sasvim je realno u kratkom periodu možete da ostvarite cilj, piše Stil.

Naime, za deset dana je moguće izgubiti 2 kg, a to se pre svega odnosi na tečnosti u organizmu. Ako se još malo potrudite, možete da postignete i mnogo više.

Važno je da pripazite na unos kalorija, da jedete zdrave i nutritivno kvalitetne namirnice i da povećate fizičku aktivnost.

Pročitajte i Domaći napitak od đumbira i krastavca za mršavljenje

Saveti za brzinski gubitak kilograma

Unos kalorija

Jedan od bitnijih saveta jeste da ne gladujete, već da imate od tri do pet obroka dnevno, a da poslednji ne bude posle 18 sati. Najbolji recept za relativno brzo mršavljenje jeste da svakodnevno unosite 1.200 nutritivno vrednih kalorija. Ako ne jedete kasno uveče, omogućavate telu da potroši baš sve kalorije i pretvori ih energiju.

Jedite kod kuće

Pridržavanje striktnog režima ishrane nije ostvarivo ako često jedete izvan kuće. Mnogo lakše ćete doći u iskušenje da pojedete nešto s nogu, što će imati mnogo veću kalorijsku vrednost nego hrana koju pripremite kod kuće. Ako napolju pojedete slatku grickalicu, pecivo ili sendvič, ubrzo ćete ponovo biti gladni.

Očistite organizam

Postoje dve opcije - možete da započnete i završite desetodnevni program mršavljenja postom na bazi sokova ili nekog preparata za detoksikaciju organizma. Tako ćete se brzo osloboditi bar još jednog kilograma. Današnji preparati na bazi voća, povrća i orašastih plodova su efikasni i sigurni za zdravlje.

Pogledajte i Lako do vitke linije: 7 narodnih recepata za mršavljenje

Izbegavajte prerađene namirnice

Ako su vam lice i stopala često natečeni, to znači da imate problem sa zadržavanjem tečnosti u organizmu. Zato se odreknite konzervisane hrane, gaziranih napitaka i svega što sadrži belo brašno, šećer i so. Svaki gram ovih ugljenih hidrata može da veže do 5 g vode.

Pogledajte i Nemački travar otkriva biljku jaču od belog luka: Svi bi bili zdravi kada bi ovo jeli! (RECEPT)

Oslobodite se viška tečnosti

To možeš da učinite pomoću prirodnih diuretika (zeleni čaj, limun, krastavac, peršun, špargle, listovi maslačka). Takođe, svakodnevno konzumirajte neprerađeno povrće i voće, a obavezno popijte osam do deset čaša vode dnevno.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - StvarUkusa

Izvor: Zdrava krava