Opra Vinfri se pojavila na filmskom festivalu Tribeka koji se održava u Njujorku, a svi su bili oduševljeni njenom novom figurom, piše Story.

Slavna voditeljka priznaje da je zavisna od hrane, a izgubila je čak 15 kilograma.

Kako? U tome joj je pomogao program Weight Watchersa – američke kompanije koja se bavi pružanjem usluga osobama koje žele da smršaju i održati težinu.

U nastavku pročitajte njene savete uz pomoć kojih će se kilogrami lakše topiti.

1. Ne odričite se onoga što volite

Opra obožava krompire i hleb u svakom obliku, ali svesna je da ih ne može jesti u željenoj količini. Zato pazi na porcije i kombinuje ih s drugim namirnicama. Tako umesto pirea jede pire od karfiola u koji dodaje jedan krompir radi teksture i ukusa.

2. Jedite puno ribe

Ona preferira bakalar i brancin. Ljudi koji nekoliko puta nedeljno jedu ribu bogatu omega 3 masnim kiselinama su generalno zdraviji i srećniji, imaju niži krvni pritisak i manji rizik od dobijanja hroničnih bolesti.

Pogledajte i 7 saveta za prženje ribe

3. Grickalice zamenite voćem i povrćem

Ako želimo da smršamo, moramo da zaboravimo na grickalice pune soli i masnoća. Kada poželi nešto da gricne, Opra bira razno voće ili hrskavo povrće poput šaragrepe i korena celera kako bi zadovoljila želju za nečim hrskavim.

4. Vežbajte jogu

Opra je priznala da se godinama stidela da ide na treninge joge jer bi stalno padala u pokušaju da izvede neku pozu. Onda je sama počela da trenira uz online vodiče i polako stekla stabilnost. Joga opušta i sjajna je fizička aktivnost za sve koji ne vole aktivnosti poput trčanja.

Pročitajte i Pila je vodu sa medom i limunom svako jutro: Evo rezultata nakon godinu dana

5. Pijte puno vode

To je moj problem. Ne pijem je dovoljno jer ne volim vodu, priznala je Opra. Međutim, nedovoljan unos obične vode pokušava da nadoknadi čajevima ili pak pije vodu  s raznim voćem koju zbog dobrog ukusa lakše popije.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa