Ljubitelji slatkiša neće moći da odole ovoj poslastici - ukusnim krofnicama s čokoladnom glazurom.
Evo kako se prave ovi bajkoviti zalogaji.
jedna i po šolja brašna
pola šolje šećera u prahu
jedna i po kašičica praška za pecivo
pola kašičice soli
125 g putera
1 jaje
tri četvrtine čaše mleka
Priprema:
U velikoj činiji izmešajte brašno, šećer u prahu, prašak za pecivo i so. Dodajte puter, jaje i mleko i umutite dok masa ne postane gusta i kremasta. Zatim napravite kuglice od smese i probušite sredinu, praveći im taj poznati oblik.
Zagrejte ulje u tiganju. Pažljivo ih stavljajte u tiganj, jednu po jednu. Pecite 2 minuta ili dok mini krofnice ne budu zlatno-braon boje.
Pažljivo uklonite vrele krofne iz tiganja i ostavite da se malo prohlade. U međuvremenu počnite sa pripremom glazure.
Pogledajte i 3 trika za savršene krofne
Potrebni sastojci za čokoladnu glazuru:
100 g tamne čokolade, izlomljene
5 g glukoznog sirupa
100 ml slatke pavlake
15 g šećera
Priprema:
Zagrejte slatku pavlaku, šećer i glukozni sirup. Sklonite sa ringle, dodajte čokoladu i mešajte dok se ne istopi.
Dozvolite da se malo ohladi pre nego što ukrasite američke krofnice tako što ćete umočiti gornju polovinu.
Po želji dodatno ukrasite šlagom ili jestivim ukrasima za kolače.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: mogujatosama.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus