Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovako se prave najukusnije američke krofnice

Ove krofne se potapaju u preliv dok su još tople, pa se tako glazura postepeno hladi s krofnicama.

  Izvor: Profimedia/Shutterstock

Ljubitelji slatkiša neće moći da odole ovoj poslastici - ukusnim krofnicama s čokoladnom glazurom.

Evo kako se prave ovi bajkoviti zalogaji.

jedna i po šolja brašna

pola šolje šećera u prahu

jedna i po kašičica praška za pecivo

pola kašičice soli

125 g putera

1 jaje

tri četvrtine čaše mleka

Priprema:

U velikoj činiji izmešajte brašno, šećer u prahu, prašak za pecivo i so. Dodajte puter, jaje i mleko i umutite dok masa ne postane gusta i kremasta. Zatim napravite kuglice od smese i probušite sredinu, praveći im taj poznati oblik.

Zagrejte ulje u tiganju. Pažljivo ih stavljajte u tiganj, jednu po jednu. Pecite 2 minuta ili dok mini krofnice ne budu zlatno-braon boje.

Pažljivo uklonite vrele krofne iz tiganja i ostavite da se malo prohlade. U međuvremenu počnite sa pripremom glazure.

Pogledajte i 3 trika za savršene krofne

Potrebni sastojci za čokoladnu glazuru:

100 g tamne čokolade, izlomljene

5 g glukoznog sirupa

100 ml slatke pavlake

15 g šećera

Priprema:

Zagrejte slatku pavlaku, šećer i glukozni sirup. Sklonite sa ringle, dodajte čokoladu i mešajte dok se ne istopi.

Dozvolite da se malo ohladi pre nego što ukrasite američke krofnice tako što ćete umočiti gornju polovinu.

Po želji dodatno ukrasite šlagom ili jestivim ukrasima za kolače.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Izvor: mogujatosama.rs

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti