Ono si što jedeš - stara je izreka sa kojom se slaže stručnjak za bonton Vilijam Henson koji tvrdi da ovo pravilo važi naročito za doručak. Šta i kako jedemo za najvažniji obrok u toku dana govori o klasi kojoj pripadamo, tvrdi Henson.
Pogledajte i Kineska medicina: Koje namirnice odgovaraju kom tipu ličnosti
Pa tako, ako su vaš izbor pahuljice, verovatno se nikada nećete popeti na socijalnoj lestvici, jasan je ovaj Britanac. Ako baš ne odustajete od pahuljica, nikako ih ne sipajte u činije, iz kojih, upozorava Henson, jedu samo psi. Supeni tanjir pokazaće da stremite višem statusu. Srednja klasa opsednuta je zdravom hranom, proteinima i dobrim mastima, ali viša klasa ne opterećuje se čija semenom, već bira kombinaciju kuvanih jaja, pirinča i ribe. Tipičan engleski doručak, kajgana sa slaninom, u kome, ako je verovati glasinama, uživa i kraljica, prihvatljiv je samo na selu, kaže Henson.
Važno je i kako jedete tost. Ako namažete celo parče puterom, džemom ili drugim namazom, pokazujete odsustvo dobrih manira. Ukoliko želite da impresionirate okolinu, namažite jedan deo, gricnite i tako u krug dok ne pojedete celo parče. Nije greška da presečete tost, ali nikako nemojte na pola, već dijagonalno.
U kafu ide smeđi šećer, u čaj beli, a kapučino je dozvoljen samo za doručak, nikako tokom dana. Ali, ako uzimate kafu koja može da se ponese i pijuckate je dok žurite na posao, sa pecivom u drugoj ruci, znajte da šaljete lošu poruku.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: Večernje novosti
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus