Šta vam je sve potrebno: Roštilj (ili prenosni gril), testo za picu po vlastitom ukusu, maslinovo ulje, sos od paradajza, mocarela i sastojci za picu po vašoj želji.
Pogledajte i Napravite testo za picu za 10 minuta
Priprema: Pripremite roštilj (ili gril) kao što biste to i inače uradili. Zatim pripremite sve potrebne sastojke kako bi vam bili na dohvat ruke. Prethodno pripremljeno i razvaljano testo premažite maslinovim uljem i kada roštilj postigne maksimalnu temperaturu, uz pomoć rukavica i hvataljki bacite testo na rešetku roštilja. Neka se peče 2-3 minuta i odmah ga okrenite na drugu stranu.
Čim okrenete testo, vreme je da što brže na njega stavite sve sastojke koje ste pripremili - uključujući i soseve i sir. Za ovu radnju otprilike imate 60 sekundi jer se testo peče neverovatnom brzinom, zato je važno da pre pečenja imate sve unapred pripremljeno. Nakon što na testo stavite sve sastojke, ostavite picu da se peče još 2 minuta. Kada primetite da sir počinje da pucketa, a korica postaje zlatno-smeđe boje, vaša pica je spremna za serviranje!
Pogledajte i 8 saveta za pripremu ukusne pice
Napomena: Roštilj je jako vruć. Uvek koristite rukavice za pečenje i sva ostala pomagala koja će vam pomoći pri okretanju pice, kako se nikada ne biste opekli.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: wall.hr
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus