Šta vam je sve potrebno: Roštilj (ili prenosni gril), testo za picu po vlastitom ukusu, maslinovo ulje, sos od paradajza, mocarela i sastojci za picu po vašoj želji.

Pogledajte i Napravite testo za picu za 10 minuta

Priprema: Pripremite roštilj (ili gril) kao što biste to i inače uradili. Zatim pripremite sve potrebne sastojke kako bi vam bili na dohvat ruke. Prethodno pripremljeno i razvaljano testo premažite maslinovim uljem i kada roštilj postigne maksimalnu temperaturu, uz pomoć rukavica i hvataljki bacite testo na rešetku roštilja. Neka se peče 2-3 minuta i odmah ga okrenite na drugu stranu.

Čim okrenete testo, vreme je da što brže na njega stavite sve sastojke koje ste pripremili - uključujući i soseve i sir. Za ovu radnju otprilike imate 60 sekundi jer se testo peče neverovatnom brzinom, zato je važno da pre pečenja imate sve unapred pripremljeno. Nakon što na testo stavite sve sastojke, ostavite picu da se peče još 2 minuta. Kada primetite da sir počinje da pucketa, a korica postaje zlatno-smeđe boje, vaša pica je spremna za serviranje!

Pogledajte i 8 saveta za pripremu ukusne pice

Napomena: Roštilj je jako vruć. Uvek koristite rukavice za pečenje i sva ostala pomagala koja će vam pomoći pri okretanju pice, kako se nikada ne biste opekli. 

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Izvor: wall.hr