Crni i beli luk su izvrsni sastojci u hrani koji mogu doprineti ukusu nekog jela, ali uživanje u njihovom ukusu ćete platiti lošim zadahom.
Evo jedne od metoda koje možete primeniti i uklaniti sve dokaze o slatkom konzumiranju ovih sastojaka.
Pročitajte i Držite čen belog luka u ustima nekoliko minuta - bićete oduševljeni rezultatom!
Ako želite da jedete luk, osetite njegov ukus, a izbegnete zadah na njega, sve što treba da uradite je sledeće:
Iseckate ga i ostavite u činiji sa vodom i ledom barem 10 minuta, a može da stoji i nekoliko sati.
Izvadite ga iz vode, iscedite i spreman je za upotrebu! Luk će ostati hrskav i ukusan, ali neprijatan zadah vam neće praviti probleme.
Ukoliko niste primenili ni jedan od trikova pre konzumacije, već ste ga sirovog jeli onda možete uzeti kašiku senfa, pa ga muljajte brzo po ustima otprilike minut vremena pre nego što ga ispljunete.
Pročitajte i Zbog čega je dobro jesti beli luk na prazan stomak
Potom uzmite još pola kašike senfa i progutajte ga; senf će vam se spustiti u stomak i ubiti neprijatan miris luka u celom telu. Možete i da posle konzumacije luka jedete i hranu sa ukusom mente radi osvežavanje daha.
Svež peršun, nana, čaj od mente i žvake efikasno uklanjaju loš miris crnog i belog luka. Zeleni čaj, limunada i voda će vam pomoći da "sperete" loš miris iz usta.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: cafe.ba
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem