Tikvice su bogate vlaknima, kalijumom, vitaminima A i C, obiluju manganom, mineralom koga nema u mlečnim proizvodima i mesu, a koji poboljšava memoriju i ubrzava zaceljivanje rana. Imaju malo šećera i kalorija, pa su sjajne kada ste na dijeti.
Pogledajte i 5 najboljih recepata za jela sa tikvicama
Kremaste su po strukturi i odlično zamenjuju bananu. Neutralnog su ukusa, blagog i prijatnog, zbog čega ih lako možete kombinovati uz sve namirnice.
Odličan su izvor folne kiseline, koja smanjuje rizik od raka debelog creva i moždanog udara, neophodna je u trudnoći, a povećava i kvalitet spermatozoida. Da biste pojačali dejstvo, kombinujte tikvice sa namirnicima bogatim folnom kiselinom poput spanaća, papaje, malina.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: Novosti
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom