Tikvice su bogate vlaknima, kalijumom, vitaminima A i C, obiluju manganom, mineralom koga nema u mlečnim proizvodima i mesu, a koji poboljšava memoriju i ubrzava zaceljivanje rana. Imaju malo šećera i kalorija, pa su sjajne kada ste na dijeti.
Pogledajte i 5 najboljih recepata za jela sa tikvicama
Kremaste su po strukturi i odlično zamenjuju bananu. Neutralnog su ukusa, blagog i prijatnog, zbog čega ih lako možete kombinovati uz sve namirnice.
Odličan su izvor folne kiseline, koja smanjuje rizik od raka debelog creva i moždanog udara, neophodna je u trudnoći, a povećava i kvalitet spermatozoida. Da biste pojačali dejstvo, kombinujte tikvice sa namirnicima bogatim folnom kiselinom poput spanaća, papaje, malina.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: Novosti
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus