Pulpu fermentiranog limuna možete koristiti u varivima i namazima, ali više se ceni korica. Možete je sitno iseckanu dodati u prelive za salate, u slane umake, namaze, salate od žitarica i slično, a ako je jako slana možete je malo isprati pod vodom. Evo kako da je napravite:

Sastojci:

1 kg organskog limuna (po mogućstvu sorte mejer)

so

Pogledajte i Sve blagodeti fermentisane hrane

Priprema:

Limun dobro operite i obavezno koristite ekološki uzgojen limun. Odsecite vrhove limuna i presecite ga na četvrtine, ali ne do kraja, tako da se drži na donjem delu. Posolite svaku krišku limuna. Možete limun držati labavo skupljen u ruci pa u sredinu staviti otprilike kašičicu soli. U sterilnu teglu stavite kašičicu soli pa slažite slojeve usoljenog limuna.

Svaki limun dobro stisnite, a na svaki sloj limuna sipajte po još jednu kašičicu soli. Dobro sve stisnite tako da iz limuna izađe što više soka pa prelijte prokuvanom ohlađenom vodom toliko da prekrije limune.

Zatvorite teglu i ostavi da odstoji na toplom dok ne dobiju mekanu konzistenciju povremeno promućkati teglu. Zavisno od vrste limuna može biti potrebno i mesec dana.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Izvor: Zdrava krava