Beli luk je jedan od najsvestranijih lekovitih namirnica koje poznajemo. Pun je antioksidanta koji snaže organizma, pomaže u lečenju sezonskih prehlada i gripa i podstiče izlučivanje toksina iz organizma.
Da bi uživali u njegovim blagodetima, najbolje ga je jesti sirovog. Ali nakon njegove konzumacije ostaje neugodan zadah zbog čega ga mnogi izbegavaju.
Pogledajte i Šta će se dogoditi ako uzimate med i beli luk na prazan stomak
Da biste smanjili zadah od ljutine belog luka, pojedite sirovu jabuku. Pokazalo se da enzimi u jabuci zbog koje plod potamni nakon što je presečete deluje kao prirodni dezodorans za neugodan zadah izazvan sulfidima od belog luka.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus