Ovaj burek se pravi dosta brže i jednostavnije od “klasičnog”, a ukus je zaista fenomenalan. Uverite se i sami.

Sastojci:

500 g gotovih kora

650 g mlevenog mesa

Glavica crnog luka

5 jaja

400 ml pavlake

500 ml mineralne vode

so, biber

Pogledajte i Kako da vam domaća pita uspe baš svaki put

Priprema:

Na zagrejanom ulju propržite sitno iseckan luk i dodajte so i biber. Nakon što začini puste aromu, a luk dobije lepu boju, počnite sa slaganjem bureka.

Namastite tepsiju za pečenje, a burek slažite na stolu. Stavite prvo jedan sloj kora, a potom sloj mesa i nastavite dok ne potrošite kore i nadev. Zarolajte burek u oblik po vašoj želji i stavite u tepsiju za pečenje.

U međuvremenu izmutite jaja, pavlaku, malo soli i vodu, pa prelijte preko bureka i pecite 40-ak minuta na 180 stepeni.

Poslužite vruće uz jogurt ili kiselo mleko.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa