Ovaj burek se pravi dosta brže i jednostavnije od “klasičnog”, a ukus je zaista fenomenalan. Uverite se i sami.
Sastojci:
500 g gotovih kora
650 g mlevenog mesa
Glavica crnog luka
5 jaja
400 ml pavlake
500 ml mineralne vode
so, biber
Pogledajte i Kako da vam domaća pita uspe baš svaki put
Priprema:
Na zagrejanom ulju propržite sitno iseckan luk i dodajte so i biber. Nakon što začini puste aromu, a luk dobije lepu boju, počnite sa slaganjem bureka.
Namastite tepsiju za pečenje, a burek slažite na stolu. Stavite prvo jedan sloj kora, a potom sloj mesa i nastavite dok ne potrošite kore i nadev. Zarolajte burek u oblik po vašoj želji i stavite u tepsiju za pečenje.
U međuvremenu izmutite jaja, pavlaku, malo soli i vodu, pa prelijte preko bureka i pecite 40-ak minuta na 180 stepeni.
Poslužite vruće uz jogurt ili kiselo mleko.
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom