Ispekli ste hleb, omiljeno pecivo ili mafin! Ako vam je kojim slučajem ostalo hleba ili mirišljavog peciva, evo kako ćete ostatak sačuvati na pravi način.
Ovo su mali i jeftini trikovi koji će omogućiti da vaša peciva i hleb budu što duže sveža.
PROČITAJTE JOŠ: Kako da osvežite stari hleb (VIDEO)
1. Hleb treba da bude u potpunosti ohlađen.
Čak iako su malo topli, hleb i pecivo i dalje emituju toplotu. Ako ih prerano zatvorite u neku posudu, stvoriće se kondezacija, tako da će hleb ili pecivo stvoriti ne tako ukusnu vlažnu koricu.
2. Koristite papirne ubruse i drvene (staklene ili plastične) posude
Da bi vaše pogačice i hleb održali svoj ukus i teksturu neophodni su papirni ubrusi i zatvorene posude ili kutije za odlaganje. Umotajte hleb ubrusom - on će uvek pokupiti višak vlage i odložite na tamno i zatvoreno mesto tj. u kutiju za hleb.
3. Možete ga jesti nakon 4 dana, ali ako ga držite u zamrzivaču
Ako želite da sačuvate hleb više od četiri dana, stavite ga u plastičnu kesu i onda u zamrzivač. U zamrzivaču mogu da stoje do 2 meseca.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi
Kako da napravite moka krem tortu