Ovo su mali i jeftini trikovi koji će omogućiti da vaša peciva i hleb budu što duže sveža.

Ispekli ste hleb, omiljeno pecivo ili mafin! Ako vam je kojim slučajem ostalo hleba ili mirišljavog peciva, evo kako ćete ostatak sačuvati na pravi način.
Ovo su mali i jeftini trikovi koji će omogućiti da vaša peciva i hleb budu što duže sveža.
PROČITAJTE JOŠ: Kako da osvežite stari hleb (VIDEO)
1. Hleb treba da bude u potpunosti ohlađen.
Čak iako su malo topli, hleb i pecivo i dalje emituju toplotu. Ako ih prerano zatvorite u neku posudu, stvoriće se kondezacija, tako da će hleb ili pecivo stvoriti ne tako ukusnu vlažnu koricu.
2. Koristite papirne ubruse i drvene (staklene ili plastične) posude
Da bi vaše pogačice i hleb održali svoj ukus i teksturu neophodni su papirni ubrusi i zatvorene posude ili kutije za odlaganje. Umotajte hleb ubrusom - on će uvek pokupiti višak vlage i odložite na tamno i zatvoreno mesto tj. u kutiju za hleb.
3. Možete ga jesti nakon 4 dana, ali ako ga držite u zamrzivaču
Ako želite da sačuvate hleb više od četiri dana, stavite ga u plastičnu kesu i onda u zamrzivač. U zamrzivaču mogu da stoje do 2 meseca.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa