Ispekli ste hleb, omiljeno pecivo ili mafin! Ako vam je kojim slučajem ostalo hleba ili mirišljavog peciva, evo kako ćete ostatak sačuvati na pravi način.

Ovo su mali i jeftini trikovi koji će omogućiti da vaša peciva i hleb budu što duže sveža.

PROČITAJTE JOŠ: Kako da osvežite stari hleb (VIDEO)

1. Hleb treba da bude u potpunosti ohlađen.

Čak iako su malo topli, hleb i pecivo i dalje emituju toplotu. Ako ih prerano zatvorite u neku posudu, stvoriće se kondezacija, tako da će hleb ili pecivo stvoriti ne tako ukusnu vlažnu koricu.

2. Koristite papirne ubruse i drvene (staklene ili plastične) posude

Da bi vaše pogačice i hleb održali svoj ukus i teksturu neophodni su papirni ubrusi i zatvorene posude ili kutije za odlaganje. Umotajte hleb ubrusom - on će uvek pokupiti višak vlage i odložite na tamno i zatvoreno mesto tj. u kutiju za hleb. 

3. Možete ga jesti nakon 4 dana, ali ako ga držite u zamrzivaču 

Ako želite da sačuvate hleb više od četiri dana, stavite ga u plastičnu kesu i onda u zamrzivač. U zamrzivaču mogu da stoje do 2 meseca. 

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa