Mirisu i ukusu peciva pripremljenih u kuhinjama naših domova malo ko može da odoli.
Upravo zato donosimo brz i jednostavan recept za ukusno pecivo koji je idealan za sve one koji nemaju vremena ili volje da se zamaraju s testom. Testo za ovo pecivo koje je gotovo za deset minuta ispada meko, ne lepi se za ruke, dobro se mesi i što je takođe važno – ne raspada se.
Pogledajte i Kako da napravite ludo testo
Za ovo univerzalno testo, potrebno je:
- 4 šoljice od 2 dcl brašna
- 2 kašike šećera
- pola kašike soli
- 2 kašike suncokretovog ulja
- 500 ml mleka
- kesica suvog kvasca, 11 grama
Pogledajte i Kako da testo brže naraste
Priprema:
Za početak, potrebno je sve sastojke spojiti u homogenu smesu. Tako napravljena smesa stavlja se u kesu i ostavi u frižideru na dva sata.
Nakon toga testo se vadi iz frižidera i lagano valja u brašno. Od toga možete da pripremate piroške, lepinje ili kiflice.
Može da se peče na tiganju u vrelom ulju, ali i u šporetu u dobro namašćenom plehu.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: dnevno.hr
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem