Mirođija nije samo prijatan začin aromatičnog mirisa i ukusa već i lek za bolje varenje. Delotvorna je i protiv nadimanja i štucanja.
Za bolje varenje i protiv nadimanja pripremite čajnu mešavinu od po 20 g plodova mirođije, anisa i kima, pa od tog sadržaja uzmite jednu supenu kašiku i prelijte sa 200 ml ključale vode. Posudu sa čajem odmah poklopite, držite 30 minuta na šporetu, ali da ne vri. Nakon toga čaj procedite i popijte posle jela.
Pogledajte i Čorba od mirođije
Protiv štucanja prelijte 4 kašičice plodova ili 2 kašičice usitnjene sveže ili suve biljke mirođije sa 250 ml provrele vode. Sadržaj zatim ostavite poklopljen 3 do 4 minuta, a zatim procedite i pijte bez dodavanja šećera.
Za uklanjanje gasova i neprijatnog daha narodni lekari preporučuju etarsko ulje od mirođije. Za postizanje željenog efekta 10 kapi ulja stavite na kocku šećera, pojedite, a zatim popijte čašu vode. Protiv lošeg daha preporučuje se i žvakanje sveže mirođije.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: Novosti
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus