Verovatno vam se dogodilo da u činiji za voće imate po koju jabuku, krušku, prezrelu bananu koju zaobilazite u širokom krugu. Ipak, da ne biste bacali plodove koje nam je priroda dala, predlažemo vam da napravite brz, izrazito ukusan i jeftin kolač za tili čas.
PROČITAJTE JOŠ: Čokoladni kolač sa kokosom
Sastojci:
6 kašika šećera
9 kašika brašna
150 g putera (ili margarina ako pravite posnu varijantu)
cimet
3 jabuke
1 kruška
1 banana
malo zaleđenih malina ili višanja (ako ih imate)
Priprema:
Voće oljuštite i isecite na kockice, a višnje ili maline ostavite cele. Stavite ih u vatrostalnu posudu, sipajte vodu do pola nivoa voća i pospite cimetom.
Pomešajte u posudi šećer i brašno, zatim postepeno dodajte rastopljen puter i mešajte dok se sastojci ne sjedine, a masa bude rastresita. Masu stavite preko jabuka i viljuškom utapkajte. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 C oko 30 minuta, dok blago ne porumeni.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus