Hladnoća može dodatno da pogorša simptome loše cirkulacije jer se krvni sudovi na zimi skupljaju, pa je i protok krvi zbog toga prilično smanjen. Onima koji imaju problem sa hladnim rukama i nogama, tokom zime u ovim ekstremitetima, osim hladnoće mogu da se jave grčevi, kao i neprijatan osećaj trnjenja.
Kako biste ublažili ove simptome stručnjaci savetuju da povedete računa o ishrani i odreknete se loših navika, kao što su pušenje i uzimanje alkohola.
Za dobru cirkulaciju treba jesti što više voća i povrća, naročito onog koje je bogato vitaminom C, kao što su sve vrste citrusa i kiseli kupus kojeg sada ima u izobilju. Od namirnica koje treba jesti posebno se još izdvaja beli luk, jer podstiče cirkulaciju i pomaže telu da se brže zagreje.
Takođe, sadrži i sumporna jedinjenja koja pomažu u detoksikaciji organizma. Ljute papričice poboljšavaju dotok krvi, pa ih treba jesti s vremena na vreme, međutim, osobe koje imaju problema sa proširenim kapilarima ne smeju da ih uzimaju.
PROČITAJTE JOŠ: Šta će se desiti ako jedete đumbir svaki dan?
Da bi krv normalno cirkulisala osim dobre hrane, neophodno je u organizam uneti i dovoljno vode, jer ukoliko je nema pritisak pada, a cirkulacija postaje otežana. Za održavanje normalne cirkulacije savetuje se uzimanje od jednog i po do dva litara vode u toku dana.
Kako bi ruke i noge što duže ostale tople prilikom izlaska napolje, važno je da noge bude adekvatno utopljene, a na rukama su obavezne rukavice.
Od velike pomoći za ublažavanje hladnih ruku i nogu mogu da budu i toplo-hladne kupke. Za ove hidromasaže neophodno je napraviti jednu hladnu i jednu toplu kupku i noge naizmenično potapati prvo u jednu a zatim u drugu. Na ovaj način poboljšava se kretanje krvi i noge se brže zagreju.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici -Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: Novosti
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus