Svakoj ćeliji u telo je neophodan magnezijum i od velike važnosti je za kosti, zube, mišiće, ali i odličan za stres ili nesanicu, piše Lisa.
Jedna od najboljih izvora magnezijuma je more, ali s obzirom da malo nas živi u blizini plaže, moramo pronađi drugi prirodan način da ga unesemo u organizam.
Na blogu Wellnes mama pronašli smo domaći recept da napravite magnezijumovo ulje što je jedan od odličnih preparata da nadoknadite nedostatak magnezijuma i izlečite bolove u kičmi, mišićima.
PROČITAJTE JOŠ: Namirnice bogate magnezijumom
Sastojci:
65 grama kristala magnezijum hlorida
pola šolje destilovane vode
staklena teglica
plastična ili staklena sprej flašica
Priprema:
Zakuvajte destilovanu vodu. Magnezijum hlorid stavite u staklenu teglicu i prelijte kipućom vodom. Dobro izmešajte dok se kristali magnezijuma potpuno ne rastvore u vodi. Ostavite mešavinu da se potpuno ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim je sipajte u sprej flašicu.
PROČITAJTE JOŠ: Koji mineral vam fali u organizmu
Magnezijumovo ulje možete čuvati i do šest meseci na sobnoj temperaturi.
Način korišćenja:
Svakodnevno poprskajte 10-20 puta ramena, noge I stomak. U početku možete osetiti da vam određeni deo tela gde ste poprskali utrne, ali to je normalna reakcija.
Možete ostaviti na koži ili isprati nakon 20-30 minuta. Najbolje je da poprskate nakon kupke, a nakon ovog tretmana poželjno je masirati kožu kokosovim uljem.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus