Redovni godišnji sastanak evropske istraživačke mreže EIC na kom su se okupili urednici nemačkog Špigla, belgijskog Le soara, italijanskog Lespresa, španskog El Munda, francuskog Mediaparta i ostalih vodećih medija u Evropi danas se održava u prostorijama Adria Media Grupe.
Ova istraživačka mreža okuplja vodeće nezavisne evropske medije i formirana je sa ciljem da bez ikakvog uticaja sa strane i donacija , isključivo iz sopstvenih sredstava finansira istraživanje najznačajnijih priča na tlu Evrope.
Magazin Njuzvik Srbija u timu je osnivača ove mreže, a novinari i urednici srpskog Njuzvika od prošle godine rade rame uz rame sa evropskim kolegama na istraživanju najznačajnijih priča. Srpski Njuzvik će kao regionalni lider u predstojećem periodu u okviru evropske mreže formirati i voditi Balkansku istraživačku mrežu.
Kao domaćin sastanka evropske mreže, redakcija magazina Njuzvik Srbija, ali i urednici i novinari ostalih izdanja Adria Media Grupe, imaće priliku da u naredna dva dana razmene iskustva i ideje za buduće zajedničke projekte sa 30 kolega iz najrespektabilnijih listova u Evropi.
Mreža European Investigative Cooperation, nastala je na inicijativu nemačkog nedeljnika Špigl, i osim srpskog izdanja Njuzvika, čine je predstavnici belgijskog Le Soara, španskog El Munda, danskog Politikena, britanskog Sandej tajmsa, Rumunskog centra za istraživačko novinarstvo, austrijskog Faltera i italijanskog Lespresa. Predstavnici ovih medija organizuju redovnu razmenu informacija i zajednički rade na istraživanju najvažnijih tema na tlu Evrope.
Zamenik glavnog urednika Špigla, Alfred Weinzierl
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus