Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evropska medijska elita oduševljena Adrija Medija Grupom

Najveća srpska medijska kompanija ugostila vodeće urednike Evrope

  Izvor: Profimedia/Shutterstock

Urednici najuticajnijih evropskih medija, čiji su domaćini najveća srpska medijska kuća Adrija Medija Grupa i Magazin Njuzvik Srbija, po prvi put su se okupili u Beogradu kako bi razmotrili najznačajnije evropske teme kojima će se zajedno baviti u narednom periodu.

Evropska istraživačka mreža (EIC), koja redovni godišnji sastanak održava u našoj kompaniji, okuplja vodeće nezavisne evropske medije. Ova grupa osnovana je da bi sprovodila istrage o najvažnijim temama isključivo iz sopstvenih sredstava, bez ikakvih donacija i finansijske podrške nevladinog sektora ili drugih organizacija.

Magazin Njuzvik Srbija u timu je osnivača ove mreže, a kao lider u regionu srpski Njuzvik će u predstojećem periodu u okviru evropske mreže formirati i voditi Balkansku istraživačku mrežu.

Evropsku istraživačku mrežu, osim srpskog Njuzvika, čine nemački Špigl, belgijski Le Soar, španski El Mundo, danski Politiken, britanski Sandej tajms, francuski Mediapart, Rumunski centar za istraživačko novinarstvo, austrijski Falter i italijanski Lespreso. Predstavnici ovih medija organizuju redovnu razmenu informacija i zajednički rade na istraživanju najvažnijih evropskih tema .

Trideset urednika ovih najrespektabilnijih medija Evrope sa redakcijom magazina Njuzvik Srbija, ali i urednicima i novinarima ostalih izdanja Adria Media Grupe, tokom dvodnevne posete razmenjuje iskustva i ideje za buduće istraživačke projekte..

Alfred Weinzierl, zamenik glavnog urednika nemačkog Špigla

Divim vam se!

Zadivljujuće je sa koliko ambicije i posvećenosti rade ljudi iz redakcije Njuzvika i ostali zaposleni u vašoj kompaniji. Divim vam se, s obzirom na to da se suočavate s daleko većim problemima u radu nego mi u Nemačkoj. Impresioniran sam vašim prostorijama i ljudima koji ovde rade.

attachment-1_55
Izvor: Profimedia/Shutterstock

Vitorio Malaguti, zamenik glavnog urednika italijanskog Lespresa

Zajedno smo jaki!

Veoma sam sa srećan što imam priliku da posetim ovako veliku medijsku kuću i vidim kako rade mediji u Srbiji. Vidim da imate i probleme, ali da ih efikasno rešavate. Dobro ste organizovani. Imate odlične kadrove za onlajn izdanja, a budućnost je u integraciji veba i printa. Slično je i kod nas u Italiji. Znamo da Njuzvik nailazi i na poteškoće i zato moramo da budemo zajedno jaki i da se podržavamo međusobno.

attachment-2_45
Izvor: Profimedia/Shutterstock

Paula Molina, urednik u španskom El Mundu

Impresionirana sam vašom kompanijom

Adria Media Group je ogromna kompanija, iznenađena sam Broj tema koje obrađujete u vašoj izdavačkoj kući je neverovatno širok. Impresionira sam sprektorm oblasti koje uspevaju da pokrivaju vaša izdanja.

attachment-3_34
Izvor: Profimedia/Shutterstock

Milorad Ivanović, glavni urednik magazina Njuzvik Srbija

Ispunjavamo evropske standarde

Okupljanjem članova evropske istraživačke mreže u našoj kompaniji pokazali smo da naša redakcija i izdavačka kuća AMG, mogu da zadovolje najviše standarde koje postavljaju evropski mediji poput Špigla, El Munda, Lesoara. To je znak da idemo u pravom smeru. AMG je jedan od vodećih članova EIC. Trenutno radimo na tri velika istraživanja o kojima će čitaoci Njuzvika i Kurira moći da čitaju u maju, junu i oktobru.

attachment-4_27
Izvor: Profimedia/Shutterstock

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti