Mladi luk sadrži 90 odsto vode. To znači da ima manje ugljenih hidrata, pa ga slobodno grickajte!

Bogat je vitamina i minerala - sadrži veliku količinu vitamina C, vitamine grupe B, vitamin E i provitamin A. Ako ga jedete kuvanog, organizam će imati višestruku korist zbog vlakna, što je bitno za probavu.

PROČITAJTE JOŠ: Čudesni mladi luk: 3 neverovatne moći lekovitog povrća

Odličan je za srce, jer sprečava začepljenje krvnih sudova, i nastanak tromboze, a i pomaže osobama koje imaju problema sa šećerom.

KAKO SE MLADI LUK PRAVILNO ČISTI?

Mladi luk je samo luk koji se bere ranije. Da biste ga lakše očistili, operite ga pod jakim mlazom vode, zatim isecite vrh sa korenom. Nemojte seći previsoko, jer je beli deo luka najukusniji. Secite ga na tanke kolutiće ako želite da se dobro promeša sa ostalom hranom, a ako volite da se oseća u salati, secite ga na šire kolutiće. Uzdužna sečenja se koriste za kineska jela. 

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa  

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/