Slanina i sir u kačamaku. Dovoljno smo rekli. A evo ga i recept...
Sastojci:
1 l vode
300 g belog projinog brašna
so
beli sir
8 šnita slanine (iseckane)
PROČITAJTE JOŠ: Kačamak sa čvarcima
Priprema:
1. Sipati vodu u dublji lonac.
2. Kada voda provri, polako staviti brašno i so po ukusu.
3. Na tišoj vatri kuvati kačamak uz stalno mešanje oko 15-tak minuta, tj. sve dok varjača ne ostavi trag po loncu.
4. Ispržiti slaninicu.
5. Gotov kačamak sipati u posudu, preliti ga toplom pečenom slaninicom i mašću koje je slanina putila i posuti izmrvljenim sirom.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom