Slanina i sir u kačamaku. Dovoljno smo rekli. A evo ga i recept...
Sastojci:
1 l vode
300 g belog projinog brašna
so
beli sir
8 šnita slanine (iseckane)
PROČITAJTE JOŠ: Kačamak sa čvarcima
Priprema:
1. Sipati vodu u dublji lonac.
2. Kada voda provri, polako staviti brašno i so po ukusu.
3. Na tišoj vatri kuvati kačamak uz stalno mešanje oko 15-tak minuta, tj. sve dok varjača ne ostavi trag po loncu.
4. Ispržiti slaninicu.
5. Gotov kačamak sipati u posudu, preliti ga toplom pečenom slaninicom i mašću koje je slanina putila i posuti izmrvljenim sirom.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus