Slanina i sir u kačamaku. Dovoljno smo rekli. A evo ga i recept...

Sastojci:

1 l vode

300 g belog projinog brašna 

so

beli sir

8 šnita slanine (iseckane)

PROČITAJTE JOŠ: Kačamak sa čvarcima

Priprema:

1. Sipati vodu u dublji lonac.

2. Kada voda provri, polako staviti brašno i so po ukusu.

3. Na tišoj vatri kuvati kačamak uz stalno mešanje oko 15-tak minuta, tj. sve dok varjača ne ostavi trag po loncu. 

4. Ispržiti slaninicu.

5. Gotov kačamak sipati u posudu, preliti ga toplom pečenom slaninicom i mašću koje je slanina putila i posuti izmrvljenim sirom. 

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa  

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/