Jedno jelo iz Niša koje svi vole!
PROČITAJTE JOŠ: Stari recept za nišku gibanicu (VIDEO)
Sastojci:
400 g junećeg i svinjskog mesa
3 šargarepe
3 veća krompira
3 crna luka
3 čena belog luka
1 paradajz ili čaša kuvanog
2 dl belog vina
so, biber
biber u zrnu
2 lista lovora
ulje ili mast
malo slatke paprike
Priprema:
1. Isecite na krupnije komade povrće i meso.
2. Stavite u šerpu koju ste podmazali sa uljem ili masti.
3. Posolite, pobiberite, stavite lovorov list i preostale sastojke.
4. Nalijte sa 2 dl vode i 2 dl vina.
5. Jelo ostavite da se krčka na umerenoj vatri oko sat i po.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom