Jedno jelo iz Niša koje svi vole!

PROČITAJTE JOŠ: Stari recept za nišku gibanicu (VIDEO)

Sastojci: 

400 g junećeg i svinjskog mesa

3 šargarepe

3 veća krompira

3 crna luka

3 čena belog luka

1 paradajz ili čaša kuvanog 

2 dl belog vina

so, biber

biber u zrnu

2 lista lovora

ulje ili mast

malo slatke paprike

Priprema: 

1. Isecite na krupnije komade povrće i meso.

2. Stavite u šerpu koju ste podmazali sa uljem ili masti.

3. Posolite, pobiberite, stavite lovorov list i preostale sastojke.

4. Nalijte sa 2 dl vode i 2 dl vina. 

5. Jelo ostavite da se krčka na umerenoj vatri oko sat i po. 

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/