Jedno jelo iz Niša koje svi vole!
PROČITAJTE JOŠ: Stari recept za nišku gibanicu (VIDEO)
Sastojci:
400 g junećeg i svinjskog mesa
3 šargarepe
3 veća krompira
3 crna luka
3 čena belog luka
1 paradajz ili čaša kuvanog
2 dl belog vina
so, biber
biber u zrnu
2 lista lovora
ulje ili mast
malo slatke paprike
Priprema:
1. Isecite na krupnije komade povrće i meso.
2. Stavite u šerpu koju ste podmazali sa uljem ili masti.
3. Posolite, pobiberite, stavite lovorov list i preostale sastojke.
4. Nalijte sa 2 dl vode i 2 dl vina.
5. Jelo ostavite da se krčka na umerenoj vatri oko sat i po.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus