Sastojci:

1 kg belog brašna, plus 200 g fino mlevenog griz brašna

1 kašičica morske soli

2x7 g suvog kvasca

1 kašika sneđeg kristal šećer

4 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja

Pogledajte i kako se pravi testo za samo 10 minuta.

Način pripreme:

Prosejati brašno i so na čistu radnu površinu i napraviti rupu u sredini.

U bokalu, pomešati kvasac, šećer i ulje u 650ml mlake vode i ostaviti da odstoji nekoliko minuta, a zatim sipati u vanglu.

Koristeći viljušku, dodajte brašno postepeno i zavrtite ga u tečnost. Mešajte dok se masa ne sjedini. Mesiti dok ne dobijete glatku, elastičnu teksturu.

Stavite testo u veliku činiju i brašno na vrh. Pokrijte posudu vlažnom krpom i ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi oko sat vremena dok se smesa ne udvostruči.

Sada izvadite testo i mesite ga dok se sav vazduh ne istisne. Možete ga odmah koristiti ili ga držite u frižideru (zamrzivaču) dok je to potrebno.

Ako koristite odmah, podelite testo u onoliko loptica koliko želite pica - ova količina testa je dovoljna za oko šest do osam pica srednjih veličina. 

Pre pečenja, razvučeno testo premažite maslinovim uljem.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/