Đumbir:
Svež đumbir koristi se u pripremi kako slanih tako i slatkih jela, dajući ljutu, ali i osvežavajuću aromu marinadama, prženim jelima (smanjuje masnoću), supama, kariju, žitaricama i svežem povrću. Slatkim kolačićima od đumbira niko ne može da odoli.
Muskatni oraščić:
Plod sadrži veliku količinu eteričnih ulja pa se u medicini svrstava u narkotike. U vrlo malim dozama oraščić pomaže protiv želudačnih i crevnih tegoba. Neizostavan je u azijskoj kuhinji, a najčešce se dodaje u teška zimska jela, ali i u supe, jela sa povrćem, marinade, napitke kao što su kuvano vino i punč, kolače i slično.
Biber:
Bilo koje jelo skoro je nezamislivo bez dodatka bibera: od supe, variva, sosova, mesnih jela, suhomesnatih proizvoda, sira i ukiseljenog povrća, do čokolade i jagoda.
U smesu za paniranje mesa stavite zdrobljeni zeleni biber, a bakalaru dodajte crni ili beli. Koristi se mleven ili u zrnu, u zavisnosti od načina na koji pripremate jelo.
U dinstana i jela koja zahtevaju duže kuvanje stavite celo zrno bibera, a u ostala je najbolje da dodate mleveni biber.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus