Meki i mirisni kukuruzni hleb podseća nas na detinjstvo. No, ova nova verzija s tajnim sastojkom - avokadom, pravi je zdrav delikates koji možemo jesti bez grižnje savesti.

Hleb poslužite s omiljenim domaćim namazom ili komadom gorgonzole i pršuta i dopustite trenutke uživanja. Inače ne možemo dočekati da ga probamo, ali najbolje je da ga malo ostavite na sobnoj temperaturi kako bi se ohladio.

Sastojci: 1 šoljica kukuruznog brašna, 1/2 šoljice glatkog brašna, 1 1/2 kašika sode bikarbone, 1/2 kašičice soli, 1/2 kašičice bibera, 2 kašičice kima, 6 kašika maslaca, 2 kašike meda, 1 šoljica mlaćenice, 1 jaje 1 1/2 šoljica kukuruza, 1 avokado, narezan na kockice, sok od pola limete

Pogledajte kako se pravi originalna starinska proja.

Priprema: Zagrejati rernu na 200 stepeni. Staviti u okrugli kalup (22 cm), 2 kašike maslaca i kim i staviti kalup u rernu da se greje dok pripremate ostatak.

Pomešati suve sastojke: brašno, kukuruzno brašno, so, biber, sodu bikarbonu. Preostali maslac pomešati s medom. Mlaćenicu pomešati s jajetom i sok od limete pokapati po avokadu i kukuruzu. Nežno uliti smesu meda i maslaca u mlaćenicu i jaje.

Dodati suve sastojke i avokado s kukuruzom i sve dobro promešati da se sastojci sjedine. Izvaditi zagrejani kalup i prebaciti smesu za hleb u njega i peći u zagrejanoj rerni 30 - 40 minuta - dok čačkalica ne izađe čista.

Poslužiti ohlađeno na sobnoj temperaturi.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: gastro.24sata.hr