Meki i mirisni kukuruzni hleb podseća nas na detinjstvo. No, ova nova verzija s tajnim sastojkom - avokadom, pravi je zdrav delikates koji možemo jesti bez grižnje savesti.
Hleb poslužite s omiljenim domaćim namazom ili komadom gorgonzole i pršuta i dopustite trenutke uživanja. Inače ne možemo dočekati da ga probamo, ali najbolje je da ga malo ostavite na sobnoj temperaturi kako bi se ohladio.
Sastojci: 1 šoljica kukuruznog brašna, 1/2 šoljice glatkog brašna, 1 1/2 kašika sode bikarbone, 1/2 kašičice soli, 1/2 kašičice bibera, 2 kašičice kima, 6 kašika maslaca, 2 kašike meda, 1 šoljica mlaćenice, 1 jaje 1 1/2 šoljica kukuruza, 1 avokado, narezan na kockice, sok od pola limete
Pogledajte kako se pravi originalna starinska proja.
Priprema: Zagrejati rernu na 200 stepeni. Staviti u okrugli kalup (22 cm), 2 kašike maslaca i kim i staviti kalup u rernu da se greje dok pripremate ostatak.
Pomešati suve sastojke: brašno, kukuruzno brašno, so, biber, sodu bikarbonu. Preostali maslac pomešati s medom. Mlaćenicu pomešati s jajetom i sok od limete pokapati po avokadu i kukuruzu. Nežno uliti smesu meda i maslaca u mlaćenicu i jaje.
Dodati suve sastojke i avokado s kukuruzom i sve dobro promešati da se sastojci sjedine. Izvaditi zagrejani kalup i prebaciti smesu za hleb u njega i peći u zagrejanoj rerni 30 - 40 minuta - dok čačkalica ne izađe čista.
Poslužiti ohlađeno na sobnoj temperaturi.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: gastro.24sata.hr
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem