Predstavljamo vam lagan recept za pravljenje čizkejka koji će vam se sigurno svideti!
Sastojci:
- 9 komada keksa
- 4 kašike kristal šećera
- 4 kašike neslanog putera, otopljenog
- 450g krem sira/maskarponea
- 1 + 1/3 šolje šećera u prahu
- 1 šolja slatka pavlake
- narendana kora jednog limuna
- 1 mala kašika ekstrakta vanile
- 2 šolje malina, odvojene
- 3 kašike šećera
Pogledajte i 6 recepata za čizkejk
Priprema:
U blenderu sameljite keks sa jednom kašikom šećera, dok se oba sastojke ne pomešaju i potpuno ne isitne. Dodajte puter i pulsirajte da bi se sve pomešalo. Smesu ravnomerno prespite u pleh ili kalup i stavite u zamrzivač na 10 minuta.
U međuvremenu, u očišćenu posudu blendera sipajte krem sir, šećer u prahu, slatku pavlaku, koru limuna i ekstrakt vanile. Sve dobro promešajte dok ne dobijete homogenu smesu. Dobijenu smesu sipajte na prethodno napravljenu koru i sve zajedno opet stavite u frižider ili zamrzivač na 2-3 sata.
Dok se čizkejk hladi, pomešajte jednu šolju malina sa preostale tri kašike šećera u jednoj manjoj posudi. Stavite je na ringu i kuvajte na srednjoj temperaturi uz povremeno mešanje. Kada se maline raspadnu u sos, sklonite ga sa ringle i unutra ubacite još jednu šolju malina. Sačekate da se ohladi (oko 30 minuta).
Servirajte tortu sa kompotom od malina i uživajte u njenom osvežavajućem, slatkom ukusu!
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama- Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: ženski magazin
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem