Čak nije toliki problem u samom podgrejavanju, već u tome gde ste držali pirinač nakon prve termičke obrade. Sirov pirinač sadrži spore bakterija koje se brzo razmnožavaju, a zadržavaju se čak i na kuvanim zrnima.
Ako ste nepojedeni pirinač ostavili na sobnoj temperaturi, bakterije se mogu brže namnožiti i proizvesti toksine koji uzrokuju povraćanje ili proliv.
Pročitajte koja su to 3 koraka do savršeno skuvanog pirinča.
Sa svakim satom duže, rizik od trovanja je veći pa se pirinač preporučuje staviti u frižider odmah nakon što se ohladi. Idealno bi bilo jedan sata od kuvanja.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: net.hr
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus