Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evo zbog čega ne treba da podgrevate pirinač

Autor Stvar ukusa
Autor Stvar ukusa

Podgrejavanjem nekih namirnica izlažemo se riziku trovanja. Evo šta se dešava sa pirinčem prilikom termičke obrade

 Izvor: Profimedia/Shutterstock

Čak nije toliki problem u samom podgrejavanju, već u tome gde ste držali pirinač nakon prve termičke obrade. Sirov pirinač sadrži spore bakterija koje se brzo razmnožavaju, a zadržavaju se čak i na kuvanim zrnima.

Ako ste nepojedeni pirinač ostavili na sobnoj temperaturi, bakterije se mogu brže namnožiti i proizvesti toksine koji uzrokuju povraćanje ili proliv.

Pročitajte koja su to 3 koraka do savršeno skuvanog pirinča.

Sa svakim satom duže, rizik od trovanja je veći pa se pirinač preporučuje staviti u frižider odmah nakon što se ohladi. Idealno bi bilo jedan sata od kuvanja.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: net.hr

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti