Pregorela supa je starinski specijalitet koji umiruje želudac i reguliše probleme sa probavom.
Najčešće se priprema ako imate dijareju ili želite da skinete neki kilogram, ali je zapravo izvrsno predjelo koje možete spremati i ako nemate nikakvih problema sa crevima.
Pogledajte i 7 koraka do najukusnije domaće supe
Priprema se vrlo brzo, a možete dodati i razne dodatke kao što su slanina, kim ili neke druge žitarice.
Sastojci:
3 kašike brašna, 3 kašike ulja, 3 dl vode, so po ukusu, beli luk, pržene kockice hleba.
Priprema:
Brašno stavite na tiganj i zagrejte na laganoj vatri dok ne dobije žućkasto smeđu boju. Dodajte ulje i nakon toga vodu. Pravilo je da koliko brašna imate, toliko ulja dodajete. Mešajte sve dok ne provri i dok ne dobijete jednoličnu smesu. Nekoliko minuta nakon što provri, dodajte so i mleveni beli luk. Prokuvajte do kraja i ostavite da se malo ohladi. Sipajte u tanjire i dodajte pržene kockice hleba.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: net.hr
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem